
از زمانیکه واکمنها روی کار آمدند تا امروز که همه ما از گوشیهای هوشمند استفاده میکنیم٬ لزوم وجود هندزفری یا هدفون برایمان بیشتر شده! با آن به موزیکهای مورد علاقه خود گوش میدهیم و مکالمات با کیفیت و بدون دخالت دست شدهاند! در کنا این مزایا معایبی مثل آسیب نرساندن به گوش و… دارند که توجه به آنها در حقیقت نکته مهمی است که قصد داریم در زمینه خرید هدفون و هندزفری به آن بپردازیم. هندزفری ها دارای مدل ها و انواع مختلفی هستند که با توجه به نیازتان بهتر است آنچه برای شما بهتر و کاربردی تر است را انتخاب نمایید. با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید.
انواع مدلهای هندزفری و هدفون از نظر استایل و فرم
قبل از اینکه از نظر کیفیت زیر ذرهبین ببریم ابتدا از نظر فرم و استایل مورد بررسی قرار میدهیم.
- ایرپاد (هندزفری بی سیم بلوتوثی)
به این مدل از هندزفری ایرفون بی سیم هم میگویند. هندزفریهای توگوشیای هستند که با بلوتوث به گوشی شما متصل میشوند .مدلهای تگ گوش این مدل نیز در بازار موجود است که به آن هدفون خلبانی نیز میگویند.
نکات مثبت:
- ایرپادها سادهاند و کم حجم و به راحتی در جیب و کیف خود میتوانید قرار دهید.
- بخاطر بلوتوثی بودن و بدون سیم بودن گره نمیخورند و پاره نمیشوند.
- وزنشان کم است و اصلا وزن آنان را بر روی گوش خود حس نمیکنید.
- با تمامی دستگاههایی که قابلیت اتصال به بلوتوث را دارند متصل میشوند.
- قابلیت دکمههای لمسی در برخی از آنان تعبیه شده است.
نکات منفی:
- عمدتا بخاطر حجم کم پنلهای صوتی ضعیفی دارند و کیفیت صوتی آنها نسبت به مدلهای دیگر پایین است. (البته در مدلهای جدید این مشکل حل شده است.)
- برخی از داخل گوش میافتند.
- بخاطر حجم کم باطری کوچکی دارند و مدت زمان کارکرد آنها کم است. (در مدل های دارای پنل شارژ این مشکل برطرف شده است.)
- تعمیرپذیری کمتری دارند.
- قیمت بالاتری نسبت به بقیه استایلها دارند.
هندزفری های با سیم
این مدل از هندزفری ها برای ارتباط با گوشی از یک جک 3.5 میلیمتری استفاده میکنند و پرکاربردتر هستند. برای خرید هدفون و هندزفری مورد نظر خود بهتر است تمام جوانب را در نظر داشته باشید. از جمله اینها توجه به نکات مثبت و منفی کالای مورد نظرتان است:
نکات مثبت
- سریهای سازگاری با گوش دارند.
- رنگبندی و تنوع مدل زیادی دارند.
- کیفیت صدای بالاتری دارند.
- چون سیمی هستند تاخیر صدایی یا Lag ندارند.
- معمولا از داخل گوش نمیافتند.
- بخاطر نداشتن باطری نگرانی اتمام شارژ را ندارید.
نکات منفی
- مهمترین مشکل این مدل از هندزفری داشتن سیم است. بهم گره میخورند. گاهی اوقات در بخش جک یا در بخش سریها دچار پارگی یا قطعی میشوند.
- امکانات هوشمند کمتری دارند.
- تعمیرپذیری بهتری نسبت به ایرپادها دارند.
- دارای قیمتهای متنوع متناسب با بودجه و سلیقه شما
هدفون رو گوشی
افراد مختلف با اسامی مختلفی این مدل را شناخته اند: همچون هدفون فولسایز، هدفون دایرهای و هدفون بالای گوش… این مدل بزرگ و پر حجماند و برای کاربری هایی همچون گیمینگ، ورزش، کاربری عادی و.. مناسب اند. این مدل در دو نوع سیمی و بیسیم عرضه میشوند.
نکات مثبت
- چون حجم بالایی دارندپنلهای صوتی و پردازشگرهای صوتی قوی دارند و کیفیت صدایی بالایی دارند. (البته بسته به نوع متفاوت است.)
- استایل فوقالعادهای دارند و راحت روی گوش قرار میگیرند و داخل گوش ایجاد مزاحمت نمیکنند. دارای الیاف نرمی بر روی گوشی اند که گوشها را اذیت نمیکنند و برای طولانی مدت مشکلی ایجاد نمیکنند.
- دارای طراحی مقاوم و محکماند.
- قابلیت تعمیر بیشتری دارند.
نکات منفی
- بخاطر حجم بالا مقداری دست و پا گیراند.
- برای صحبت کردن نیاز به میکروفون دارند و تعداد کمی از مدلهای آنان دارای میکروفون سرخود است.
- نکته: این مدل دارای تنوع قیمتی بالایی است و قیمت بالاتری نسبت به هندزفریهای سیمی دارند.
هدست دور گردنی
به زبان انگلیسی به آن collar-style میگویند. و نیز به زبان فارسی اسامی همچون هندزفری گردنی، هندزفری یقهای، هندزفری دورگردنی هم میگویند. این مدل از هندزفریها هم مدل بیسیم دارند هم مدل سیمی انواع زیادی و تنوع قیمتی استایل و رنگبندی متفاوتی دارند. تولید کننده های زیادی هم این محصولات را تولید میکنند همچون جبرا، سامسونگ، شیائومی و …. .
نکات مثبت
- بخاطر استایل و طراحی خاصی که دارند استحکام بیشتری روی گردن دارد و کمتر میافتد. و بخاطر وزن کم احساس نمیکنید.
- از نظر کیفیت صدا مثل هندزفریهای سیمی هستند.
- چون فضای بیشتری برای باطری دارند. زمان نگهداری شارژ مناسبی دارند. (لبته بسته به کیفیت هندزفری هم دارد.)
- در بعضی مدلها در گوشی خود دارای خاصیت مگنتی هستند که جلوی آویزان بودن آنان را میگیرند.
نکات منفی
- سیم ضعیفتری عمدتا دارند.
- نوعی خاص از این مدل وجود دارد که بدنهای خشک دارد. این مدل ها بسیار در برابر فشار ضعیف اند.
- این 4 مدلی که خدمتتان معرفی شد از رایجترین مدلهای هندزفری میباشند که مورد استفاده عموم قرار میگیرند.
انواع هندزفری از لحاظ شیوه اتصال با تلفن
اکثر مردم انتخاب شیوه اتصال هندزفری بسیار برایشان مهم است. بعضی با اینکه سیمی در اطراف گوش و بدنشان باشد اذیت میشوند. بعضی نیاز به هندزفری دارند که بتوانند با آن به راحتی بدوند. هندزفری ها به دو صورت بی سیم و با سیم به هم متصل میشود. که مدل با سیم آن به صورت وایرلس یا همان با بلوتوثی عمل میکند.
هدفون و هندزفریهای سیمی: این مدل با یک حک 3.5 میلیمتری به تمامی دستگاه های دارای این پورت همچون گوشی، لبتاب، تبلت و … متصل میشود. برد کوتاهی به اندازه سیم آن دارند. از مزایای خرید هدفون و هندزفری سیمی سرعت انتقال اطلاعات صوتی بالای آن است. و به اصطلاح دیلی ندارند.
هدفون و هندزفری بدون سیم یا بلوتوثی(wireless): این مدل از هندزفریها بدون هیچ نگرانی برای کوتاهی سیم و قطعی سیم به راحتی قادر به انجام کارهای روزمره خود هستید. تا حتی بعضی از این هندزفری ها تا 14 متر را میتوانند ساپورت کنند.
اما یک تاخیر در حد صدم ثانیه دارند که در گوش دادن موزیک مشکل ساز نیست ولی در گیمینگ و دیدن فیلم شاید برای برخی افراد آزار دهنده باشد.
توجه به قابلیتها و امکانات در خرید هدفون و هندزفری
برای هر فرد پارامترهایی که یک هندزفری را برای آن فرد مهم میکند متفاوت است. عدهای به دنبال مشخصات ظاهری هستند و عدهای به دنبال مشخصات فنی و قابلیتهای آن هندزفری، در این بخش به مشخصات فنی و قابلیتهای هندزفریها میپردازیم.
- آمپدانس
آمپدانس یک هندزفری پارامتری است که برای مقاومت یک هندزفری برای عبور برق و جریان الکتریسیته نسبت داده میشود. و واحد آن اهم است که محدودهای بین 8 تا 600 اهم را در بر میگیرد. امپدانس مشخصکننده این است که هدفونی که میخرید مناسب چه موقعیت و کاربردی میباشد و همچنین باید توجه داشته باشید که گوشی شما چه دامنه آمپدانسی را پشتیبانی میکند. و از نظر کاربری باید دقت داشته باشید که این هندزفری برای چه کاربردی است. بطور مثال اگر هدفون را در منزل استفاده میکنید و میخواهید سبک موزیکهای جاز و راک گوش کنید آمپدانس بالا و اگر برای یک موزیک ملایم هنگام پیاده روی میخواهید آمپدانس پایین مناسب است.
- حساسیت هندزفری و هدفون
حساسیت هندزفری یعنیچه؟ به نحوه تبدیل سیگنالهای الکتریکی دریافتی توسط هندزفری و تبدیل آن به سیگنال صوتی حساسیت یا همان (شدت صوت) میگویند. هر چقدر میزان شدت صوت یک هندزفری بیشتر باشد صدای آن بلندتر است. واحد شدت صوت دسی بل (DB) است.
اینجا با چند مثال مفهوم میزان دسیبل را بیشت میشناسید.
- شلیک گلوله = 140 دسی بل
- صدای مترو = 95 دسی بل
- رستوران شلوغ = 70 دسی بل
- مکالمه عادی = 60 دسی بل
گوش انسان میتواند صدایی تا 120 دسی بل را بشنود و دریافت کند(البته نه برای طولانی مدت).
شدت صوت با کیفیت یک هندزفری مرتبط نیستند. اما اگر این سوال برایتان پیش آمده که از چه شدت صوتی استفاده کنیم تا برایمان ضرر نداشته باشد جواب این است که صدای بیشتر از 86 دسی بل در دراز مدت برای گوش انسان مشکلساز است. اما چون یکسری از موزیکها صدای کمتری نسبت به بقیه دارند بهتر است از کمی شدت صوت بیشتر استفاده کنید و با توجه به بلندی و کیفیت صدای موزیک صدای خروجی از موبایل خود را کم و زیاد کنید.
- پاسخ فرکانسی در هندزفری
مهمترین فاکتور یک هندزفری از نظر کیفیت پاسخ فرکانسی است که دامنهای بین 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز را دارد. اما این اعداد چیست؟ این اعداد دامنه فرکانسی بین بیس و تریبل است. هر صدایی پاسخ فرکنسی ای دارد و آنهایی که دارای فرکانس کمتری دارند را بیس و صداهایی را که فرکانس بیشتری دارند را تریبل مینامند.
نکتهی دیگری که مهم است یکسان و یکدست بودن پاسخ فرکانسی یک هندزفری است به عبارت دیگر باید پیوسته باشد. که در خیلی از هندزفریها به این شکل نیست زیرا بعضی از هندزفریها با اینکه دامنه بلایی را پوشش میدهند ولی هنگام پخش موزیک صداهخا جداشده و واضح نیست.
- نشت صدا در هندزفریها
خیلی افراد برایشان مهم است که هنگام پخش موزیک و صحبت کردن با تلفن بهوسیلهی هندزفری صداهای مزاحم از بیرون دریافت نکنند. اگر در هندزفری این اتفاق خیلی زیاد میافتد به آن نشت صدا میگوییم. که نبود این مسئله به طراحی سری ها و شکل قرار گرفتن هندزفری در گوش و امکان نویزگیر بودن هندزفری مربوط میشود. برای خرید یک هندزفری خوب به این صفحه مراجعه کنید.
- توجه به نویزگیری در هندزفری
نویزگیری همانطور که از اسمش پیداست جلوگیری از ورود نویز و صداهای بیرونی جلوگیری خواهد شد. این امکان هم میتواند در میکروفون هندزفریها اعمال شود هم در گوشیهای یک هندزفری.
برای اینکار 2 روش وجود دارد:
- روش ساختاری
- روش نرم فزری
.در روش ساختاری طراحی و ساخت هندزفری هدفون و هدست به شکلی صورت میگیرد که به صورت کامل داخل گوش شما را پر کند و از ورود صداهای مزاحم جلوگیری کند که به آن نویز ایزولیتینگ هم میگویند. در روش نرم افزاری مقداری پیچیدهتر است که در سریهای جدید ایرپادهای سامسونگ اعمال شده است. این روش هر نویز و صدای اضافیای که از بیرون به داخل روانه میشود توسط یک فرکانس غال و متضاد یا به عبارتی آنتی نویز خنثی میشود. همچنین در این مدل از هندزفری ها شما میتوانید آنتی نویز را خاموش کنید تا صداهای بیرون را نیز بشنوید.
این فناوری در میکروفونها هم میتواند وجور داشته باشد که به آن نویز کنسلینگ میگویند که یعنی وقتی شما در حال مکالمه با یک فرد هستید بجز صدای شما صداهای مزاحم محیط به آن طرف نمیرسد.
- پنلها و درایورهای صوتی در هندزفریها
حالا میریم به سراغ پارامتری که برای همه افرادی که تصمیم به خرید یک هندزفری خوب دارند و آن میزان کیفیت صدا و مقدار داشتن پنل صوتی در یک هندزفری است. طبیعتا هر چقدر مقدار پنلهای صوتی یک هندزفری بیشتر باشد صدایی بهتر و با کیفیتتر به شما ارائه میدهد. در مدل هدفون رو گوشی قطر درایور صوتی به بیش از 40 میلی متر میرسد گه دارای کیفیت صدای مناسبی میباشند. در ایرپاد ها این مقدار به 8 الی 15 میلی متر میرسد.
- مدت زمان شارژ
هدفون و هندزفریهای سیمی که نیازی به شارژ ندارند و از شارژ گوشیتان استفاده میکند. اما برای خرید هدفون و هندزفری هایی بدون سیم٬ باید به منبع تغذیه آن توجه کرد. که معمولا باتری است. باتری یکی از مقولههایی است که مورد نظر خریداران قرار میگیرد و میزان نگهداری شارژ و زمان لازم برای شارژ شدن مجدد آن مهم است. در هندزفریهای بلوتوثی سیمی دارای یک قسمت برجسته است که باطری در آن قسمت وجود دارد این مدلها بسته به میزان کیفیت بین 2 ساعت تا 24 ساعت توانایی شارژ نگه داشتن و استفاده شدن را دارند. این میزان در ایرپادها کمتر است زیرا همانطور که مشخص است دارای فضای کوچکتر و باطری کوچکتریاند.
ولی این مشکل در سری جدید ایرپادها حل شده است. بدین صورت که ایرپادها در محفظهای کپسول مانند قرار میگیرند که هم نقش نگهدارنده و محافظ و هم نقش شارژ مجدد و به شکلی حالت پاور بانک همراه ایرپاد شما را دارد.